Thursday, July 16, 2015

Tomaattirelissi


Vaikka kuvassa näyttää olevan kloroformiin säilötyn Möykyn ruhon osa, tätä kannattaa kokeilla. Herkullinen lisuke esimerkiksi kesäisille grilliruuille. Tämä on aika reilu satsi, sen voi hyvin puolittaa. Tämän voi tehdä tavallisesta sokerista ja öljystä mutta omien testieni (jopa sokkotesti teetetty viattomalle uhrille) perusteella todella hyvä oliiviöljy ja intiaanisokeri tekevät eron normaalin lisukkeen ja supermahtavan herkun välillä.

2 PUNASIPULIA
6 TOMAATTIA
4 rkl VÄKIVIINAETIKKAA
4 rkl SOKERIA ( tavallinen käy mutta itse tykkäsin käyttää intiaanisokeria)
6 rkl hyvää OLIIVIÖLJYÄ (muutkin öljyt käy)

Pilko tomaatti ja sipuli pikkuruisiksi kuutioiksi.
Voit vain sekoittaa ainekset keskenään kulhossa mutta laiskana tiskaajana teen näin: mittaan ison lasipurnukan pohjalle etikan, sokerin ja öljyn. Laitan kannen kiinni ja ravistan kunnolla. Sitten sipuli + ravistus. Sitten tomaatti kerrallaan ja hiukan hennompi ravistus jotta tomaatista jää muutakin kuin mehua jäljelle. Sitten vaan syömään. Säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...