Wednesday, June 10, 2015

Nokkosletut


Nokkosissa on se kiva että kun kesäiseen aikaan nälkä iskee niin tarvitsee vain astua pihalle suojakäsineiden kera ja pian on iltapala-ainekset noudettu metsästä.

1 litra tuoreita NOKKOSIA ( =1 dl ryöpättyjä tai 2 dl kuivattuja)
3 MUNAA
2,5 dl JAUHOJA (1 dl vehnäjauhoja loput mitä löytyy, itse sekoitin ruista, ohraa ja spelttigrahamia)
0,5 tl suolaa
1 tl (ruoko)SOKERIA
2 rkl ÖLJYÄ tai VOITA

VOITA paistamiseen.

Aloita nokkosista. Kerää niitä reilu litra hanskat käsissä.Koitin kerätä mahdollisimman nuoria yksilöitä tai vanhemmista vain ylimmät lehdet. Keräsin ne ämpäriin jossa huuhdoin ne kunnolla pariin kertaan. Valutin lävikössä ja puristin kuiviksi. Ryöppäsin nokkoset kyvyttömiksi satuttamaan keittämällä niitä pari minuuttia. Puristin taas kuiviksi. Muussasin veitsellä leikkelemällä, poistin myös joukkoon jääneet paksummat varret.

Laitoin taikinan turpoamaan samalla kun odotin nokkosten ryöppäystä. Sekoita vain lettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota 30 min, lisää sitten hienonnettu nokkonen ja paista letuiksi voissa kuumalla paistinpannulla. Lisäkkeeksi kaipaisi vielä ehkä salaattia ja raejuustoa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...