Sunday, November 24, 2013

Kurpitsapiirakka - Pumpkin pie



Pakkohan sitä oli kokeilla, amerikkalaisen populaarikulttuurin aivopesu oli tehnyt tehtävänsä.
Aika outoa suomalaiseen makuun, mutta jotain mieluista ja jouluista siinä oli. Tätä pitää vielä kehitellä...

Pohja:
3 dl VEHNÄJAUHOJA
2 rkl SOKERIA
125g VOITA
1 KELTUAINEN

Täyte:
2 MUNAA
420g KURPITSASOSETTA (alkuperäisessä ohjeessa tölkistä, keittelin sen itse hauduttamalla kurpitsapaloja vesitilkassa (n. 1 rkl) 20 min pehmeiksi ja muussaamalla ne perunansurvimella.)
1 tl kaneli
1/4 tl neilikka
1/2 tl jauhettu inkivääri
1/2 tl suola
1 tlk (á 400g) KONDENSOITUA MAITOA

Nypi jauhot, sokeria ja voi ryynimäiseksi massaksi, lisää keltuiainen. Sekoita taikinaksi. Painele piirakkavuuan pohjalle (Ø 24cm). Lykkää jäähtymään jääkaappiin 30 min.

Hauduta kurpitsa pehmeäksi jos teet soseen itse. Sekoita kulhossa munat kevyesti. Lisää kurpitsasose ja mausteet. Sekoita. Kaada kondensoitu maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. 

Paista uunissa 200°C, 15 min. Sitten laske uunin lämpötilaa 175°C ja paista vielä n. 50 min. Paista mielellään aika ruskeaksi. Anna jäähtyä ja tarjoa (jäätelön kera).

Tämä resepti on julkaistu alunperin Maku-lehdessä 5/2013.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...