Wednesday, March 7, 2012

Mausteinen fenkoli-kikhernepata


Jääkaapista löytyi fenkoli ja kasvispataa teki mieli. Tarvikkeiden lista on mausteiden vuoksi pitkä kuin nälkävuosi, mutta muuten tosi helppoa tehdä ja hyvää tuli!

1,5 pientä SIPULIA
1 VALKOSIPULINKYNSI
2 rkl SEESAMÖLJYÄ
2 rkl OLIIVIÖLJYÄ

2 tl kuminan siemeniä
2 tl korianterin siemeniä
2 rkl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua valkopippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl cayennenpippuria
hitunen sambal oelekia
1 tl jauhettua kanelia

1 FENKOLI
2 PERUNAA
pieni pala KAALIA
1 tlk (400g) (kirsikka)TOMAATTEJA
vettä
1 tlk (400g) KIKHERNEITÄ
1 luomu LIME, lohkottuna neljään osaan (PUUTTUI, korvasin viinietikalla)
suolaa
tuoretta korianteria tai minttua (puuttui, laitoin kuivattua minttua)

Silppua sipulit, kaali ja fenkoli, kuutioi peruna pieneksi
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää mausteet ja kiehauta sekoittaen.
Lisää kaali, fenkoli ja peruna, sekoittele kunnolla ja kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska, täytä tomaattitölkki vedellä ja kaada joukkoon. Kiehauta ja jätä sitten hautumaan miedolle lämmölle. Huuhtele, valuta ja lisää kikherneet.
Pese ja lohko lime neljään osaan. Lisää pataan.
Tarkista mausteet, lisää suolaa jos siltä tuntuu.
Kun kasvikset ovat pehmeitä ja pata kypsää, silppua joukkoon tuore korianteri tai minttu. Tarjoa esim. riisin, quinoan tai kuskusin kera.

Alkuperäinen ohje, jota rankalla kädellä sovellettu, löytyy täältä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...