Wednesday, October 19, 2011

Back to life - kaalikeitto

Hurrah! Paluu keittiöön on tosiasia.
Tämä voi olla pieni askel ihmiskunnalle, mutta iso minulle.
Uuden työn aloittaminen on ollut hurja puristus, mukavaa, jännittävää, mutta myös raskasta, enkä yksinkertaisesti ole ollut kiinnostunut uusista resepteistä ja vielä vähemmän niiden kirjaamisesta. Joka minut tuntee, tietää että tämä ei ole luontainen tila. All work and no play makes Jack a dull boy... Jep. Eli paluu keittiöön sadonkorjuukeiton muodossa:



reilu loraus hyvää OLIIVIÖLJYÄ
1 SIPULI (silppua)
pieni pala tuoretta CHILIÄ (silppua hienoksi)
1 kynsi VALKOSIPULIA
1 iso PERUNA
2 PORKKANAA
1/2 SELLERI (kuori, paloita pieneksi kuutioksi)
1/2 KESÄKURPITSA (kuorittuna, ja paloiteltuna, ei pakko kuoria)
1 rkl valkoista BALSAMICOA (tai valkoviinietikka)
kurkumaa
yrttisuolaa
valkopippuria
Provencen yrttisekoitusta
(pari salvianlehteä)
300g KAALIA suikaloituna.

Silppua sipulit ja chili pieneksi. Paloita juurekset, suikaloi kaali pitkiksi suikaleiksi. Laita kattilan pohjalle reilu loraus oliiviöljyä, kuullota siinä sipulia ja chiliä lempeästi. Lisää vähän ajan päästä valkosipuli. Lisää peruna ja porkkanat, kaada vettä niin että juurekset peittyvät reippaasti, arvioi kumminkin että lopuille aineksille jää kattilaan tilaa. Veden määrällä vain säätelet tuleeko muhennosta vai keittoa, kumpikin on hyviä. Kuumenna kiehuvaksi, kun perunat alkavat hiukan pehmentyä, lisää pieneksi paloitettu selleri sekä isommaksi paloiteltu kesäkurpitsa. Lisää valkoinen balsamico ja mausteet. Kurkuma on tässä sopassa erityisen tärkeä ainesosa, ei vain makunsa vaan myös keltaisen värinsä vuoksi. Kun soppa on jo melkein valmista, lisää jälleen hieman öljyä ja kaali. Kun kaali on pehmentynyt, mutta ei kuitenkaan menettänyt kaikkea vihreää väriään, on soppa valmista.

Ja eiku syömään ja päikkärit päälle.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...