Tuesday, May 10, 2011

Munakeitto - Egg Drop Soup



Tässä oiva keitto kun maha kurnii eikä jääkaapista löydy paljon mitään.
Edullinen ja nopea tehdä.

Löysin tämän ohjeen sattumalta etsiessäni reseptiä kiinalaiseen keittoon. Alkuperäinen resepti on siis tältä videolta.
Runny's-kanavalla nuori japanilainen mies kokkailee erilaisia ruokia yleisön toivomusten mukaan. Tuota katselisi ihan mieluusti telkkaristakin ja ruuat vaikuttaa niin jänskiltä että tulen taatusti kokeilemaan muitakin.

Vaikka näette ohjeet videolta, kirjaan ne tähän itsellekin talteen, omien muutosten kera.

4,5 dl KANALIENTÄ (tai kasvislientä)
1 rkl SOIJAKASTIKETTA (alkuperäisessä ohjeessa myös mentsuyu-maustekastike, sitä saa näköjään suomesta ainakin Tokyokan-liikkeestä)
pala raastettua tuoretta INKIVÄÄRIÄ (alkuperäisessä ohjeessa 0,5 rkl inkiväärimehua)

0,5 rkl PERUNA- tai MAISSITÄRKKELYSTÄ
vettä

0,5 rkl SEESAMIÖLJYÄ
1 MUNA
1 TOMAATTI
(koristeeksi persiljaa tai ruohosipulia)

Leikkaa tomaatti lohkoiksi.
Kiehauta kanaliemi, lisää siihen inkivääri ja soija/metsuyu-kastike.
Koska minulla ei ollut inkiväärimehua, korvasin sen tuoreella inkiväärillä.
Keittelin keitosta tämän vuoksi hiukan pidempään ennen suurustamista ja siivilöin inkiväärin pois, sen voisi kyllä varmaan jättää joukkoonkin.
Kaada lasiin hiukan kylmää vettä ja sekoita tärkkelys veden kanssa liemeksi.
Valuta tämä suuruste kiehuvan keiton joukkoon.

Laske lämpötilaa kunnes vesi ei enää porise.
Sekoita kananmuna kulhossa kunnes keltuainen ja valkuainen sekoittuvat toisiinsa.
Kaada munaseos hitaasti keiton joukkoon syömäpuikkoja apuna käyttäen. Sekoita (tikuilla) puoli minuuttia. Lisää tomaatti. Keitä vielä minuutti ja lisää seesamöljyä pinnalle.

Ripota pinnalle persiljaa tai ruohosipulia koristeeksi.

OISHII!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...