Thursday, March 3, 2011

Papusalaatti



1 prk (400g) PAPUSEKOITUSTA (tai keittele itse vastaava määrä)
1 PAPRIKA, punainen tai vihreä
3 KEVÄTSIPULINvartta
200g MAISSIA (esim. pakastemaissia)
kourallinen hienonnettua PERSILJAA
(tai jos olet tosi rohkea niin unoha persilja ja korvaa se KORIANTERILLA)

1 LIME
2 rkl OLIIVIÖLJYÄ
1cm pala tuoretta INKIVÄÄRIÄ
valkosipulia maun mukaan
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele ja valuta tölkkipavut. Halkaise paprika ja poista siemenet, paloita pieneksi.
Viipaloi pieneksi myös salaattisipulit, silppua valitsemasi yrtti. Kaada nämä kaikki kulhoon, lisää maissi ja sekoita hyvin. Sitten valmistetaan kastike toiseen keppuun eli purista limen mehu, kuori inkivääri ja raasta tai hienonna, pilko tai murskaa valkosipuli ja mausta suolalla ja pipurille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Kaada salaatin joukkoon. Anna maustua viileässä noin tunti ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje on Kotiliesi-lehdestä 21/2010.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...