Monday, December 13, 2010

Ultimate kasvischili



Alkuperäinen ohje löytyy täältä, tätä on kevyellä kädellä muuteltu. Chili kannattaa laittaa oman maun mukaan, tämä on aika mieto versio. Kaakaota ei kannata jättää pois, se on tämän ohjeen secret ingredient, toinen on bulgur, joka hiukan saostaa keitosta.

1,5 rkl OLIIVIÖLJYÄ
2 SIPULIA
1,5 tl chilijauhetta
(1 tl silputtua tuoretta chiliä)
1 tl jauhettua kuminaa (käytin jeeraa ja kuminaa)
0,5 tl cayennea (multa ei löytänyt, korvasin tuoreella chilillä)
1 PAPRIKA
2 VALKOSIPULINKYNTTÄ
1,5 rkl makeuttamatonta KAAKAOJAUHETTA
1 tlk (400g) TOMAATTEJA (käytin kirsikkatomaattisäilykkeen)
puoli tölkillistä vettä (huuhdo samalla tomaattitölkki)
1 tlk (400g) KIDNEYPAPUJA (alkuperäisessä ohjeessa myös mustapapuja)
1,5 dl tuoretta tai pakasteMAISSIA (multa ei löytynyt kaapista, korvasin keltaisella paprikalla ihan vain ulkonäön vuoksi)
0,5 dl BULGURIA (voi käyttää tilalla kuskusia)
suolaa ja pippuria
(+korianteria tarjoiluun)

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää chilijauhe, tuore chili, kuminajauhe sekä cayenne ja sekoittele hetki. Lisää paprika ja valkosipuli. Lisää hiukan ajan kuluttua kaakao, tomaatit sekä vesi. Kiehauta. Lisää pavut, maissi ja bulgur. Vähennä lämpöä, hauduta ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes bulgur on kypsää. Lisää lopuksi suola ja pippuri.
Ripottele korianteri päälle.

Käytin Bionan säilykkeitä ja hyviä olivat.

Kauppaan oli ilmestynyt tällaisia monivilja-nachoja. Niitä käyttämällä sai hyvin lapioitua ruuan suuhun.

2 comments:

Romulus said...

Jösses! Teikähän on ihan papuruokien vallassa :D! Mainiota! Tätä (ainakin) meinaan kokeilla. Vaikuttaa meinaan tuo kaakaojauhejuttu sen verran mielenkiintoiselta lisukkeelta ;).

SausageCreature said...

Juu vähän on karannut homma käsistä, massu ei nyt ehkä ole ihan samaa mieltä tästä ihastuksesta, mutta testaillaan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...