Sunday, October 31, 2010

Kurpitsakeitto




Juu, kurpitsahulluus ei loppunutkaan vielä.
Sain niin valtaisin kurpitsan, että reseptit loppuu kohta kesken.
Tässä talvinen keitto. Eka kerta kun tein sosekeittoa, jos se on näin helppoa, kadun syvästi niitä kertoja kun olen ostanut sopan tehdasvalmisteisena...

2 rkl EXRTA VERGINE OLIIVIÖLJYÄ
1 SIPULI (silppua hienoksi)
400g KURPITSAA (kuutioi)
parin sentin pala tuoretta CHILIÄ hienoksi silputtuna tai chilijauhetta
(1 dl kuivaa VALKOVIINIÄ, voi jättää pois)
4 dl KANA- tai KASVISLIENTÄ
1/4 tl MUSKOTTIPÄHKINÄÄ jauhettuna
1/4 tl KANELIA
1 tl HUNAJAA

koristeluun:
ripaus chilijauhetta
oliiviöljyä
(lisäksi laitoin pinnalle persiljaa, mutta se ei sovi joten tiputin sen ohjeesta pois)


Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, chili ja kurpitsa.
Keitä 10 min. Lämmitä toisessa kattilassa liemi. Lisää liemi joukkoon ja laita kansi päälle. Keittele miedolla lämmöllä n. 20 min, kunnes kurpitsa on täysin pehmennyt.
Ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä 5 min.
Lisää joukkoon muskottipähkinä, kaneli ja hunaja ja hurauta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. That's it!
Annoksen voi vielä koristella oliiviöljyllä ja ripauksella chilijauhetta.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...