Sunday, August 29, 2010

Munakoisoveneet



Tämä ohje on Marja Lindforsin kirjasta Taivaallinen munakoiso. Koko kirja sisältää toinen toistaan upeampia munakoiso-ohjeita. Tämä ohje on ehkä sieltä vaatimattomammasta päästä, mutta tämä on siitä hyvä ohje, että jos vain munakoiso löytyy niin muut aineet ovat aika perussettiä.

4 PIENTÄ MUNAKOISOA
4 TOMAATTIA
2 VALKOSIPULINKYNTTÄ
hiukan suolaa
1-2 tl kuivattua oreganoa
2 MUNAA
100-150g raastettua PARMESAANIA
4 rkl OLIIVIÖLJYÄ

Huuhdo munakoisot ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisus isolla lusikalla ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsenlappeella. Kaada paistinpannulle öljyä ja lisää valkosipuli, kuullota. Älä anna valkosipulin ruskistua tai niistä tulee vain katkeraa makua! Nosta valkosipuli pois ja lisää öljyyn munakoisokuutiot. Paista pari minuuttia ja lisää tomaatti. Mausta suolalla ja oreganolla.
Kypsennä 5 min.
Ota pannu pois liedeltä. Sekoita munat haarukalla, lisää niiden joukkoon juustoraaste ja kaada seos pannuun. Laita munakoisot öljyttyyn uunivuokaan. Täytä ne seoksella ja kypsennä 180°C noin tunti. Munakoisot ovat kypsiä kun ne ovat tikulla koetettaessa pehmeitä.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...