Sunday, March 29, 2009

Kinkkukiusaus



Tämä resepti on suoraan Siskonmakkaralta ja sain maistaa tätä ensi töikseni kun olin saapunut lomalle hänen luokseen. Aineet ja ohjeet ovat niin simppelit, että luulin taivaallisen hyvän maun johtuvan vain lämpimistä tunteistani kokkeja kohtaan - vaan ihme kyllä se maistui melkein yhtä hyvältä itse tehtynäkin. Eli resepti on siis pomminvarma. Vain yksi ehdoton sääntö on: kinkun pitää olla maukasta, ei mitään muovisuikaleita!

2 ps (500g) pakastettua SIPULI-PERUNAA
2 dl KERMAA
300g viipaloitua PALVIKINKKUA
mustapippuria ja suolaa
(Juustoa kuorruttamiseen)

Kaada pussillinen jäistä sipuli-perunaa uunivuoan pohjalle.
Kaada kinkkusuikaleet.
Kaada toinen pussi sipuli-perunaa päällimmäiseksi.
Kaada kerma tasaisesti kaiken päälle.
Laita mausteita oman maun mukaan.
(Kuorruta juustolla)
Paista uunissa 200 asteessa tunnin ajan.

* * * * *

Yleensä vältän pakastevihanneksia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta tässä ruuassa sallin ne ja nopeuttavathan ne ruuanlaittoa tosi paljon. Tämä ruoka maistuu hyvältä kylmänäkin ja parhaalta hiihtolenkin päälle nautittuna.
Jollei kelit salli hiihtämistä niin tässä siltä varalta pari kuvaa.
Tuohon keppiin kiedotut paperisuikaleet olivat joskus olleet kartta. Kumma kun noinkin hyvillä ohjeilla eksyin väärälle reitille...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...