Thursday, December 4, 2008

Caponata - Sisilialainen munakoisopaistos




Sopii 4:lle lisukkeeksi tai alkuruoaksi.

2 sellerinvartta
1 sipuli
2 v-sipulinkynttä
1 munakoiso (n. 350g)
250g tomaatteja
4-6rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl kivettömiä vihreitä oliiveja (hyviä oliiveja!!)
1/2 nippua basilikaa
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 rkl sokeria
(1-2 rkl kapriksia, jätin ainakin itse pois)
1 rkl pinjansiemeniä

Leikkaa sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kuorittu sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hakkaa valkosipuli hienoksi. Leikkaa munakoiso ensin viistoon ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet sitten kahdeksaan osaan. Leikkaa tomaatit erittäin pieniksi kuutioiksi, niin kuoret eivät haittaa.

Kuumenna isolla paistinpannulla puolet öljystä. Ota runsas puolet munakoisoviipaleista ja paista niitä reilusti keskilämmöllä. Nosta ne sitten pannulta, lisää öljyä pannuun ja paista loppu munakoiso. Nosta nekin pois pannulta.

Kääntele pannulla loppu öljy, sipuli & v-sipuli. Lisää sitten pannulle munakoiso, selleri ja tomaatti ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kannella ja paista 5 min.

Puolita oliivit ja nypi basilikanlehdet. Älä huuhdo basilikaa, jollei ole pakko ja jätä lehdet kokonaisiksi. Sekoita munakoison joukkoon basilika, oliivit, etikka, sokeri (ja kaprikset). Jatka kypsentämistä ilman kantta n. 15 min, kunnes muhennos on sopivan sakeaa. Sekoittele välillä.

Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda pinjansiemenet (jos jaksat).

Anna caponatan jäähtyä ja sirottele pinnalle pinjansiement (jos tykkäät tuosta muurahaisenmuna-lookista kuin kuvassa...)

Kirjasta Kokataan yhdessä italialaista

****

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...